Textielkunst met herinneringen

Textielkunst met jouw herinneringen.

Hoe het werkt.

1. Liesbet luistert naar jouw verhaal.

2. Samen selecteren jullie de kledingstukken.

3. Jij bepaalt het formaat.

4. Binnen 4 weken is jouw kunstwerk klaar.

textielkunst met herinneringen: stap voor stap

Hoe werkt het?

1. Liesbet luistert naar jouw verhaal.

Bij een kop koffie of thee, luistert Liesbet naar de mooie herinneringen achter de kledingstukken.

Ze neemt graag de tijd om de verhalen te laten bezinken en uit te zoeken welk patroon hierbij best past. Ze houdt rekening met zowel de stoffen, de kleuren en het verhaal dat eraan verbonden is.

2. Jullie selecteren de kledingstukken.

Samen maken jullie een selectie van de waardevolle kledingstukken die je bewaard hebt.

Vanaf 1 stuk kan Liesbet al een mooi aandenken maken, maar met meerdere stukken zijn er meer mogelijkheden.

3. Jij bepaalt het formaat.

Jij kiest het formaat van jouw werk en je bekijkt ook al even de afwerking en manier van ophangen. Aan de hand van enkele voorbeelden legt Liesbet uit welk resultaat je kan verwachten met jouw kledingstukken.

4. Binnen 4 weken is jouw kunstwerk klaar.

Liesbet neemt haar tijd om van jouw kunstwerk iets bijzonders te maken. Maar meestal is het binnen enkele weken tot maximum 4 weken klaar. Jouw kunstwerk met mooie herinneringen, kan vanaf nu gekoesterd worden!

textielkunst met een verhaal

Enkele verhalen achter Mollis’ creaties.

textielkunst met een verhaal

Familiestuk

Dit kunstwerk is een waardevol geschenk voor de verjaardag van oma. Het is een uniek familiestuk, waarin kledingstukken van haar kinderen en kleinkinderen verwerkt zijn. Het symboliseert de samensmelting van generaties en weerspiegelt de warmte van deze familie.

rouwverwerking

Nieuwe mijlpaal

De jeans en witte hemden, verwerkt in dit kunstwerk, waren ooit de metgezellen van Chris, maar zijn nu getransformeerd tot iets buitengewoons. Na een reis van      20 kg gewichtsverlies, besloot hij zijn verleden achter te laten in dit aandenken. Het vertegenwoordigt niet alleen zijn fysieke transformatie, maar ook zijn kracht en doorzettingsvermogen. 

textielkunst met een verhaal

Troost

Dit werk is een emotioneel geladen creatie, vervaardigd uit enkele blouses en een jeansjurk van een bijzondere dame. Het vertelt het verhaal van prachtige dagen aan zee, gedeeld met haar geliefde gezin. Echt een kunstwerk dat zoveel mooie herinneringen biedt.

rouwverwerking en tastbare herinneringen

Cadeau aan mama

Dit is een liefdevol eerbetoon aan de prachtige reis door Italië, die Isabel en Katrien met hun mama hebben gemaakt. Het patroon weerspiegelt het kanaal dat zich een weg baant door Venetië. De jurken, waaruit het werk is gemaakt, dragen de mooie herinneringen aan deze onvergetelijke momenten met hun mama.

Veel gestelde vragen.

Welke kledingstukken komen in aanmerking?

Hemden, blouses, jurken, rokken, jeans, broeken, maatpak… zelfs een keukenschort, uniform of lakentje met herinneringen. 

Wat kan niet worden gebruikt voor een kunstwerk?

Helaas zijn niet alle stoffen geschikt voor de techniek die Liesbet toepast. Stoffen die niet kunnen gebruikt worden, zijn:

  • Rekbare stoffen vb t-shirt, sweater
  • Nylon stoffen vb donsjas
  • Breiwerk vb truien, sjaals
  • Lederen kledingstukken
Welke stoffen zijn geschikt?

De meeste stoffen kunnen gebruikt worden: katoen, synthetische stoffen, viscose, zijde, linnen, jeans, wollen stoffen…

Wat kan er mis gaan?

Door de vele testen en werken die Liesbet reeds maakte, kan zij goed inschatten welke stoffen wel of niet in aanmerking komen. Bij de minste twijfel test Liesbet op voorhand een klein stukje uit zodat er geen kledingstukken verloren gaan.

Hoe zorg ik het beste voor mijn kunstwerk?

Zorginstructies

Stof trekt stof aan, dus regelmatig het kunstwerk even afborstelen met een zachte kledingborstel is het beste wat je kan doen. Bovendien raad ik aan het kunstwerk niet in vochtige ruimtes (zoals badkamer, keuken) te hangen en niet in het directe zonlicht zodat de kleuren niet kunnen afbleken door de zon.

Heb je meer vragen, wil jij jouw kleding upcyclen?

Stuur je vragen naar info@mollis.be of bel Liesbet rechtstreeks op +32 496 59 14 22.