Inspiratie en nieuws.

Over textielkunst, koesterkunst en workshops.

Welkom op deze plek waar ik regelmatig nieuws deel over de verhalen achter mijn kunstwerken. Ontdek hier hoe je met sentimentele kledingstukken van speciale momenten en dierbare personen unieke kunst kunt laten creëren. Ontdek samen met mij de fascinerende wereld van textiel en kunst, verhalen en grenzeloze creativiteit. Ik hoop jou te kunnen inspireren om zelf deel te nemen aan dit boeiend avontuur!

Je trouwjurk bewaren? Mollis maakt er een kunstwerk van.

Je trouwjurk bewaren? Mollis maakt er een kunstwerk van.

Je trouwjurk bewaren is de meest logische stap na jullie huwelijksdag. Maar vaak gaan de herinneringen verloren naarmate jouw jurk verder in de kast of op zolder verdwijnt. Daarom transformeert Liesbet jouw trouwjurk tot een blijvende herinnering.

Rouwverwerking. En hoe textielkunst je kan helpen.

Rouwverwerking. En hoe textielkunst je kan helpen.

Textielkunst kan bijdragen aan rouwverwerking door dierbare kledingstukken te transformeren in tastbare kunstwerken. Liesbet biedt troostkunst aan, waarbij zij subtiel herinneringen omzet in blijvende kunstwerken.

Liesbet Braeckman

Liesbet Braeckman is textielkunstenares. Ze werkt vanuit haar atelier in de buurt van Antwerpen, België. Gevoed door haar passie en fascinatie voor handwerk en textiel startte zij Mollis. Liesbet creëert in opdracht van particulieren en bedrijven unieke kunstwerken met een verhaal, vervaardigd van enerzijds oud en overbodig textiel en anderzijds van sentimentele kledingstukken.

Liesbet is dankbaar voor de buitengewone kunstwerken die ze intussen al heeft gemaakt. Deze kunstwerken zijn ontstaan in samenwerking met opdrachtgevers die hun zeer persoonlijke gevoelens met haar deelden of een oplossing zochten voor de overstock van textiel en oude uniformen. Liesbet maakte er telkens opnieuw waardevolle en blijvende kunstwerken van. Haar werk overschrijdt grenzen, Liesbet is zowel nationaal als internationaal actief.