Rouwverwerking. En hoe textielkunst je daarbij kan helpen.

Textielkunst kan bijdragen aan rouwverwerking door dierbare kledingstukken te transformeren in tastbare kunstwerken. Liesbet Braeckman biedt troostkunst aan, waarbij zij subtiel herinneringen omzet in blijvende kunstwerken. De herkenbare kleding van een overledene krijgt zo een nieuwe betekenis, waardoor niet alleen tijdens de rouwperiode, maar gedurende het hele leven van nabestaanden troost en mooie herinneringen ontstaan. Deze koesterkunst vormt een waardevolle stap in het levenslange rouwproces en draagt bij aan het verwerken van verdriet.

Rouwverwerking. Textielkunst helpt.

Textielkunst als troost: een blijvende herinnering aan een dierbare

De diepgaande emoties die gepaard gaan met het verlies van een dierbare maken rouwverwerking tot een uiterst persoonlijke reis. In deze emotionele reis spelen herinneringen een cruciale rol. Het rouwproces kan langdurig zijn, met een intensiteit die door elk individu uniek wordt ervaren. Zelfs na verloop van tijd vervaagt de rouw niet volledig; er blijft altijd een onderliggend gevoel van verdriet en verlies.

Kledingstukken van een geliefde

Vaak manifesteren zich herinneringen aan overleden dierbaren in onze gedachten, waar we hun aanwezigheid kunnen zien, horen en voelen. Een bekend fenomeen is dat deze gedachten vaak gepaard gaan met de herkenbare kledingstukken die ze droegen. De kleding van een geliefde draagt minstens zoveel betekenis als de herinneringen zelf.

Kledingstukken zijn dragers van talloze herinneringen. Het koesteren van deze kledingstukken biedt troost, houvast en een gevoel van geborgenheid. Ze fungeren als emotionele steun en spelen een cruciale rol in het proces van rouwverwerking

Mollis creëert textielkunst van kleding.

Textielkunst kan helpen bij rouwverwerking.

rouwverwerking met textiel kunst

Blijvende herinnering

Helaas belanden deze kostbare herinneringen vaak in de kast, een troostkoffer of raken ze uit het zicht en worden minder tastbaar. Maar wat als er een manier is om de kleding van een overledene om te zetten in een blijvende herinnering?

Liesbet Braeckman biedt een oplossing in de vorm van troostkunst. Ze transformeert dierbare kledingstukken zeer subtiel in tastbare kunstwerken die aan de muur kunnen worden gehangen. Hierdoor ontstaat niet alleen een blijvende herinnering tijdens de periode van rouw, maar ook levenslange prachtige herinneringen voor de nabestaanden.

Koesterkunst van kledingstukken

Rouwverwerking kent geen duidelijk eindpunt; het is een levenslang proces met een individuele dynamiek. Het nemen van de tijd om het verlies te verwerken is van essentieel belang. Het laten maken van koesterkunst van kledingstukken van een overleden geliefde kan een waardevolle stap zijn in dit rouwproces.

Liesbet besteedt altijd veel tijd aan het uitleggen van het creatieve proces, ondersteund door voorbeelden en ervaringen die ze reeds heeft opgedaan. Het resultaat is niet alleen een kunstwerk, maar ook een blijvend aandenken dat troost biedt en bijdraagt aan het proces van rouwverwerking. En dat niet alleen gedurende de rouwperiode maar gedurende het hele leven van de nabestaanden.

Geef de kostbare kledingstukken van je dierbare een nieuwe betekenis en transformeer ze tot een blijvende herinnering. Neem vrijblijvend contact op, samen bespreken we de mogelijkheden.

Je trouwjurk bewaren? Mollis maakt er een kunstwerk van.

Je trouwjurk bewaren? Mollis maakt er een kunstwerk van.

Je trouwjurk bewaren is de meest logische stap na jullie huwelijksdag. Maar vaak gaan de herinneringen verloren naarmate jouw jurk verder in de kast of op zolder verdwijnt. Daarom transformeert Liesbet jouw trouwjurk tot een blijvende herinnering.

Liesbet Braeckman

Liesbet Braeckman is textielkunstenares. Ze werkt vanuit haar atelier in de buurt van Antwerpen, België. Gevoed door haar passie en fascinatie voor handwerk en textiel startte zij Mollis. Liesbet creëert in opdracht van particulieren en bedrijven unieke kunstwerken met een verhaal, vervaardigd van enerzijds oud en overbodig textiel en anderzijds van sentimentele kledingstukken.

Liesbet is dankbaar voor de buitengewone kunstwerken die ze intussen al heeft gemaakt. Deze kunstwerken zijn ontstaan in samenwerking met opdrachtgevers die hun zeer persoonlijke gevoelens met haar deelden of een oplossing zochten voor de overstock van textiel en oude uniformen. Liesbet maakte er telkens opnieuw waardevolle en blijvende kunstwerken van. Haar werk overschrijdt grenzen, Liesbet is zowel nationaal als internationaal actief.