Van oude kleding naar
minimalistisch meesterwerk.

Liesbet Braeckman van Mollis transformeert oude kleding, beladen met emotionele waarde, in textielkunstwerken die tastbare herinneringen vastleggen. Deze kunstwerken dienen niet alleen als decoratie maar zijn ook een motivatie om bewuster om te gaan met kledingconsumptie. 

oude kleding naar kunstwerk omzetten

Van oude kleding een tastbare herinnering maken

Onze kasten puilen vaak uit met kledingstukken die meer zijn dan textiel. Het zijn tastbare herinneringen aan bijzondere momenten, dierbare personen, en mijlpalen in ons leven. Liesbet Braeckman van Mollis begrijpt als geen ander de emotionele waarde die achter onze kleding schuilt. Ze biedt de mogelijkheid om deze kledingstukken, waar we maar moeilijk afscheid van kunnen nemen, te transformeren in textielkunst.

Een nieuw hoofdstuk met textielkunst

Textielkunst met een verhaal gaat verder dan enkel esthetiek; het is een manier om een nieuw hoofdstuk in je leven te starten. Liesbet Braeckman neemt de oude kleding die je niet meer draagt, maar waarvan je geen afscheid kunt nemen, en creëert een kunstwerk dat de waardevolle herinneringen vastlegt. Het resultaat is een tastbaar stuk dat niet alleen de stof van je kleding subtiel toont, maar ook het verhaal van je leven vertelt.

 

Mollis textiel kunst van oude kleding
trouwjurk bewaren of kunst van maken

Motivatie tot minimaliseren

Deze textielkunst is meer dan alleen decoratie; het is een motivatie om bewuster om te gaan met onze kledingconsumptie. Te vaak hangt onze kast vol met ongedragen kledingstukken, terwijl de textielindustrie te kampen heeft met overconsumptie. Veel kledingstukken belanden ongedragen op tweedehands websites en kringloopwinkels, en zelfs uiteindelijk op de afvalberg. Liesbet Braeckman gebruikt deze overbodige en vaak oude kleding als materiaal voor haar kunstwerken, wat een krachtige boodschap van minimalisme en bewustzijn uitdraagt.

Overconsumptie in de modesector

Het is essentieel om stil te staan bij de realiteit van overconsumptie in de modesector. Talloze kledingstukken worden niet verkocht en belanden ongedragen in magazijnen. Dit leidt niet alleen tot verspilling van middelen, maar ook tot een groeiende afvalberg. Het is tijd om ons bewust te worden van de impact van onze koopgewoonten en een verschil te maken.

Een kunstwerk met betekenis

Liesbet Braeckman’s textielkunst biedt niet alleen houvast in de vorm van tastbare kunstwerken, maar fungeert ook als een herinnering aan de overconsumptie van kleding. Het is een oproep tot minimalisme en bewuster consumeren, waarbij elk kunstwerk een verhaal vertelt en mooie herinneringen koestert. Het transformeren van overbodige kledingstukken in textielkunst is niet alleen een esthetische keuze, maar ook een stap naar een meer duurzame en betekenisvolle levensstijl.

 

Heb jij ook genoeg van die oude kleding? Maar zijn er teveel herinneringen aan verbonden? Contacteer Liesbet en kom snel te weten wat ermee te doen.

oude kleding verwerkt in kunst

Oude kleding verwerkt in textiel kunst

Je trouwjurk bewaren? Mollis maakt er een kunstwerk van.

Je trouwjurk bewaren? Mollis maakt er een kunstwerk van.

Je trouwjurk bewaren is de meest logische stap na jullie huwelijksdag. Maar vaak gaan de herinneringen verloren naarmate jouw jurk verder in de kast of op zolder verdwijnt. Daarom transformeert Liesbet jouw trouwjurk tot een blijvende herinnering.

Rouwverwerking. En hoe textielkunst je kan helpen.

Rouwverwerking. En hoe textielkunst je kan helpen.

Textielkunst kan bijdragen aan rouwverwerking door dierbare kledingstukken te transformeren in tastbare kunstwerken. Liesbet biedt troostkunst aan, waarbij zij subtiel herinneringen omzet in blijvende kunstwerken.

Liesbet Braeckman

Liesbet Braeckman is textielkunstenares. Ze werkt vanuit haar atelier in de buurt van Antwerpen, België. Gevoed door haar passie en fascinatie voor handwerk en textiel startte zij Mollis. Liesbet creëert in opdracht van particulieren en bedrijven unieke kunstwerken met een verhaal, vervaardigd van enerzijds oud en overbodig textiel en anderzijds van sentimentele kledingstukken.

Liesbet is dankbaar voor de buitengewone kunstwerken die ze intussen al heeft gemaakt. Deze kunstwerken zijn ontstaan in samenwerking met opdrachtgevers die hun zeer persoonlijke gevoelens met haar deelden of een oplossing zochten voor de overstock van textiel en oude uniformen. Liesbet maakte er telkens opnieuw waardevolle en blijvende kunstwerken van. Haar werk overschrijdt grenzen, Liesbet is zowel nationaal als internationaal actief.